Aurinkosähkö

Kauko-aurinkosähkö, verkkoon kytkettävät aurinkosähkö­järjestelmät

Laadukkaasta Kauko-valikoimasta löydät kaikenkokoiset sähköverkkoon kytkettävät järjestelmät.

Kauko aurinkosähköjärjestelmä on oiva valinta aurinkoenergian tehokkaaseen hyödyntämiseen. Tutustu aurinkosähkön toimintaan, valitse itsellesi sopivin ratkaisu ja pyydä tarjous tästä.

aurinkosahkojarjestelma

Aurinkosähkö sopii kaikkeen kulutukseen

Aurinkopaneeleilla tuotettua sähköä voidaan käyttää kaikkeen kulutukseen, esimerkiksi valaistuksen, kodinkoneiden ja muiden sähköä käyttävien laitteiden virransyöttöön.

Sähkölämmitteisissä taloissa aurinkosähköä voidaan käyttää huoneiston sekä käyttöveden lämmitykseen. Aurinkosähkö sopii veden lämmittämiseen myös kiinteistöissä, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.

Aurinkosähköjärjestelmät ovat luotettavia ja huoltovapaita, sillä niissä ei ole liikkuvia osia. Riittää, että sateiden tuoma lika ja pöly pyyhkäistään paneeleista kerran vuodessa, esimerkiksi samalla kertaa, kun puhdistetaan katto tai pestään ikkunat.

solar-system-2939560_1280

Ilmalämpöä ja jäähdytystä aurinkosähköllä

Aurinkosähkö tukee hyvin myös muita uusiutuvan energian lähteitä, kuten sähköä käyttäviä lämpöpumppuja. Erityisen hyvin se toimii ilmalämpöpumpun kanssa.

Ilmalämpöpumppua käytetään kesäisin jäähdytykseen – juuri samaan aikaan, kun aurinkosähkön vuorokautinen tuotto on parhaimmillaan. Käytännössä aurinkosähkö tekee jäähdyttämisestä ilmaista.

Kevättalvella ja syksyisin aurinkosähkö tekee ilmalämpöpumpun tuottamasta lämmöstä entistäkin edullisempaa. Laitteiden yhteiskäyttö ei vaadi mitään erillistä toimenpidettä, vaan molemmat kytketään sähköverkkoon samalla tavoin kuin silloin, kun jompikumpi toimii kiinteistön lisäenergian lähteenä yksinään.

sky-sunny-clouds-cloudy-3768

Aurinko tuottaa Suomessa hyvin

Aurinkoenergiaa saadaan Etelä-Suomessa yhtä paljon kuin Pohjois-Saksassa. Suuri kausivaihtelu on kuitenkin syytä ottaa huomioon aurinkosähköjärjestelmän mitoituksessa.

Vaikka ylimääräinen tuotto voidaan myydä energiayhtiölle, järjestelmä kannattaa suunnitella niin, että mahdollisimman suuri osa aurinkosähköstä kuuluu kiinteistön omiin tarpeisiin. Hyvä yleissääntö on, että vuosikulutuksesta 10–30 prosenttia katetaan aurinkosähköllä. Tyypillinen järjestelmän koko omakotitalossa on 3–6 kWp.

Aurinkosähkön tuottoon vaikuttaa ilmansuunta, asennuskulma ja se, miten esteettömästi aurinko paistaa paneeleihin. Puut ja varjostavat rakennelmat heikentävät tuottoa.

Ennen järjestelmän hankintaa kannattaa tilata katselmus, jossa selvitetään energiantarve, paikan tuottopotentiaali ja asennuskohteen vaativuus. Näin varmistetaan se, että järjestelmä valitaan, mitataan ja hinnoitellaan oikein.

Parhaimmillaan Kauko aurinkosähköjärjestelmä hyödyntää auringon energian varhaisesta kevättalvesta myöhäiseen syksyyn. Puhtaan aurinkosähkön tuottajana voit hidastaa energiakustannustesi nousua ja pienentää hiilijalanjälkeäsi.